Četrtek, 26 maj 2022
Iskanje

Prvomajsko prerivanje med policisti in demonstranti (foto in video)

Napeti trenutku na Trgu sv. Jakoba v Trstu

Trst |
1. maj. 2020 | 11:58
Dark Theme

Na Trgu Sv. Jakoba v Trstu je prišlo pozno dopoldne do napetosti in fizičnega obračunavanja, potem ko so policisti prekinili manifestacijo. Prvomajski sprevod, ki se vsako leto začne v tej četrti, je letos prepovedan zaradi ukrepov zoper širjenje koronavirusa, ki vključujejo prepoved zbiranja skupin. V sklopu antifašističnega in antirasističnega gibanja pa so se odločili, da bodo na trgu vsekakor priredili shod ob upoštevanju varnostne razdalje. Pred cerkvijo so razgrnili transparent z napisom, ki v italijanskem jeziku pravi »virus ubija, kapitalizem pa še bolj«.

Zbralo se je precejšnje število ljudi, zraven pa so bili tudi policisti. Ti so se približali in pozvali demonstrante, naj transparent umaknejo, kar se ni zgodilo. Nato so policisti transparent vzeli med protestnimi vzkliki navzočih. Sledilo je prerivanje, med katerim je prišlo do »vleke transparenta«, eden izmed policistov pa je moškega tudi prijel za vrat. Transparent je naposled izginil, napetost pa se ni takoj polegla.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo