Petek, 07 maj 2021
Iskanje

Rekordno božje oko

V soboto bo v Salonu čudes Francesca Salcioli spletla trimetrski Ojo de Dios in se s tem potegovala za vstop v seznam Guinnessovih rekordov

Trst |
15. apr. 2021 | 18:17
Dark Theme

V Salonu čudes bodo v soboto, ob 17. uri, skušali postaviti nov rekord največje pletene umetnine Ojo de Dios (božje oko) na svetu. Po največji kvačkani odeji, valčku na Velikem trgu in kremšniti v nakupovalnem središču Le Torri d’Europa se bodo v Trstu ponovno potegovali za vključitev v seznam Guinnessovih rekordov. Francesca Salcioli, docentka terapije z umetnostjo na videmski univerzi, bo spletla orjaški Ojo de Dios. Gre za tipično pisano mehiško ročno delo, ki ponazarja božje oko. Neke vrste mandale, ki se plete okrog lesenega križa.

Podvig bo potekal v dobrodelne namene, saj bodo izdelek prodali, dobiček pa v celoti namenili zvezi za boj proti raku Lilt.

Božje oko v obliki kvadrata naj bi imelo trimetrske stranice. S pletenjem bo umetnica začela v soboto, ob 8. uri, za zaprtimi vrati Salona čudes. V skladu s predpisi za zajezitev pandemije bo dogodek namreč potekal brez publike v živo, predvajali pa ga bodo na družbenih omrežjih. Več informacij na naslovu legatumoritrieste@gmail.com.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo