Ponedeljek, 04 julij 2022
Iskanje

Rock festival Alive! v soboto na Proseku

V Kulturnem domu ga prireja združenje Rock Out X Projekt: nastopili bodo The Shameless, Bruzai, Estriver in Sinheresy

Prosek |
19. maj. 2022 | 10:38
Dark Theme

Po teh strašnih letih, ki so paralizirala svet in prikrajšala vsako možnost organiziranja dogodkov, zabav in koncertov, se vračajo organizatorji zloglasnega Rock campa, na katerem je v preteklih letih nastopilo več kot sto zasedb, ne samo iz naše dežele in Italije, ampak tudi iz bližnje Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Švice.

Da bi odstranili prah iz ojačevalnikov in rjo zaradi mirovanja, se je po novih določilih zadnjega vladnega odloka združenje Rock Out X Project odločilo za vrnitev »na pravo pot«, z nekakšnim ogrevanjem, treningom za morebitno ponovno organizacijo poletnih »rock campov«. To bo mini festival Alive! (kar pomeni koncert v živo, a tudi biti živ), ki bo potekal v soboto (21. maja) v zgodnjih popoldanskih urah, znotraj čudovitega Kulturnega doma na Proseku; na zunanjem vrtu bo ustrezno poskrbljeno za raznovrstno hrano in pijačo.

Na festivalu bodo nastopili mladi The Shameless (kitarist in bobnar sta stara 15 let) oziroma domača različica zasedbe iz filma School of Rock in nekoliko starejši Bruzai, ki ponujajo reinterpretacijo številnih klasikov rocka, popa in new wavea v punk-rock ključu. Nato bodo na vrsti Estriver (nekdanji Bluerose), ki bodo končno imeli priložnost promovirati v živo prvenec Outcry. Sovoditelji večera bodo Tytus, ki s svojimi »thrash« zvoki mešanimi s tistim Nwobhm oziroma Novim valom britanskega heavy metala, ki je obogatel zloglasne angleške skupine (Iron Maiden, Saxon, itd ...), se bodo kmalu podali na poletno turnejo po Evropi. Ob koncu večera bo nastopila verjetno najbolj mednarodno znana tržaška metal zasedba (z izjemo Rhapsody of Fire) – to je Sinheresy!

Naj zabeležimo, da je vstop brezplačen.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava