Sobota, 24 avgust 2019
Iskanje

Sejem pravične trgovine na Trgu Cavana

V soboto bodo del starega mesta preplavile stojnice; poskrbljeno bo za delavnice za otroke in delavnice afriških tolkal, za ulično predstavo senegalskih gledališčnikov

Trst |
7. maj. 2019 | 17:53
Dark Theme

Druga sobota v maju velja za mednarodni dan pravične trgovine. Obeležili ga bomo tudi pri nas, saj se bo del starega mesta med 9. in 20. uro spremenil v pravično trgovino pod milim nebom (upamo, da bo vreme prizaneslo). Na že tretjem tovrstnem sejemskem dogodku na Trgu Cavana se bodo pri svojih stojnicah predstavili člani 15 pravičnih zadrug - Mosaico in Senza Confini-Brez meja iz Trsta, Benkadì iz Štarancana, Equomondo iz Gorice, E'Qua iz Krmina, Bottega del Mondo iz Vidma, Bouteghe dal Mont iz Gumina, EquAzione iz Codroipa, Il Piccolo Principe in L'Altrametà iz Pordenona, ki si prizadevajo za spodbujanje in širjenje pravičnejšega gospodarstva, ki bi izboljšalo pogoje življenja v gospodarsko zapostavljenih državah in pomagalo pri odpravljanju izkoriščanja.

Tako kot v preteklih letih bodo razstavljavci na stojnicah ponujali najrazličnejše izdelke, od jestvin, oblačil in modnih dodatkov, do nakita, obrtniških izdelkov in kozmetičnih pripomočkov, je na predstavitvi dogodka povedal predsednik združenja Mosaico Paolo Albana.

Tema letošnje prireditve bo počasni turizem, se pravi okolju prijazen način potovanja, s poudarkom na trajnosti in odgovornosti, ki je pozoren na krajevno kulturo in ljudi. V tem duhu bo v torek, 14. maja, ob 20.30 v gledališču Basaglia v svetoivanskem parku (Ul. Weiss 13) večer posvečen potovanju z odprtimi očmi, se pravi potovanju, kjer smo pozorni do lokalnih realnosti, tudi tistih za vogalom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo