Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

SKD Vigred vabi na 24. Kraški oktoberfešt

Koncert ansambla Saša Avsenika, tek med vinogradi, pohod, muzikfešt ...

30. sep. 2019 | 9:36
Dark Theme

Bliža se oktober in v borovem gozdičku v Praprotu bo znova lepo. Slovensko kulturno društvo Vigred iz sosednjega Šempolaja prireja namreč tam vsakoletni praznik Na Krasu je krasno – 24. Kraški oktoberfešt.

Dogajati se bo začelo že v četrtek, 3. oktobra, ko bo ob 20. uri koncert ansambla Saša Avsenika ob 10-letnici delovanja. Vstopnice si v preprodaji (po 10 €) lahko zagotovite v šempolajski Štalci jutri med 16. in 18. uro, na prireditvenem prostoru v Praprotu v sredo med 18. in 20. uro, na ZSKD (Ul. sv. Frančiška 20) do srede od 9. do 14. ure; vstopnina na dan koncerta bo znašala 15 €. Kioski bodo delovali že od 19. ure.

Praznik bo v petek, 4. oktobra, od 18.30 v domeni mladih – nastopili bodo otroška pevska in glasbena skupina Vigred, harmonikarski orkester AŠKD Kremenjak, Openski muzikanti (SKD TABOR), sledil bo ples z ansamblom 3 prašički.

Čisto posebna bo sobota, 5. oktobra, ko bodo od 10. ure zbirali prijave za prvi Tek med vinogradi (5 km), ki bo v sodelovanju z AŠD Burja sport štartal ob 11. uri. Ob 14.30 bo za otroke likovni ex-tempore z ilustratorkami Vesno Benedetič, Dunjo Jogan in Ajlin Visentin, ob 14.30 pa turnirja v briškoli in v šahu v organizaciji kraške sekcije društva SST 1904. Med 16. in 18. uro bo plesna delavnica, ob 18. uri pa nagrajevanja. »Plesna kontaminacija« bo prevzela prizorišče ob 18.30 z nastopom plesnih skupin Vigred, srebrne mladinske in senjor - kavbojske, Katjinih zumbetk (Skd Drago Bojan) in folklorne skupine grške skupnosti v Trstu Orfeas ...

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo