Petek, 21 junij 2024
Iskanje

Slavila z otožno pesmijo o »tržaških norcih« (video)

Na Festivalu tržaške popevke si je zmago in nagrado Luttazzi prislužila tržaška Slovenka Martina Žerjal z utečeno ekipo

Trst |
29. nov. 2023 | 11:38
Dark Theme

Na 44. Festivalu tržaške popevke je slavila tržaška Slovenka Martina Žerjal. Pevka je zmagala s pesmijo El parco, za katero je besedilo napisal Marco Giovannetti, glasbo pa Manuel Dominko.

»Nismo pričakovali zmage, a smo upali v tak razplet,« nam je včeraj, dan po zmagi, zaupala Martina Žerjal. Finalni koncert je namreč potekal v ponedeljek zvečer v gledališču Rossetti. »Na odru sem se zelo zabavala, že sama lokacija kot je tržaško gledališče Rossetti, je bila krasna,« je še dejala pevka.

Trije uspešni glasbeniki so moči združili že lani, ko so v Tržiču slavili na Festivalu della Bisiacaria, letos pa so se odločili za tekmovanje v Martininem mestu. S pesmijo El parco, ki na ironičen način pripoveduje o norih ljudeh v Trstu, so komisijo prepričali med desetimi finalisti.

Za nagrado so od občine Trst prejeli tudi kipec, ki predstavlja znanega tržaškega skladatelja Lelia Luttazzija, saj je ob letošnji stoletnici rojstva nagrada poimenovana po njem.

Na drugo mesto se je uvrstila pesem Luna Park Enrica Carbucicchia in Robija Sternija, tretja pa je bila El tram de Opcina Luciana Saina in Andree Rota, katero sta v duetu odpela Fulvio Gregoretti in Katia Valenti s skupino I Skitaristi. Nagradili so tudi pesmi Se te pol sentir, La mula nova, Ma chi ga dito? in Tre fermate dela 10.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava