Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Slovenska policija ponovno za avtom v Trstu

Do dogodka je prišlo preteklo noč v Ul. Svevo

Trst |
14. jun. 2019 | 11:29
Dark Theme

Slovenska policija je ponovno zasledovala avtomobil v Trstu in tudi tokrat je prišlo do trčenja v Ul. Svevo, kjer se je nekaj podobnega že pripetilo maja leta 2018. Zgodilo se je preteklo noč, ko je izvidnica zasebnega varnostnega podjetja Italpol, ki je mirovala pri bencinski črpalki v Ul. Svevo, opazila, kako je mimo šel avtomobil znamke bmw črne barve s tujo registracijo, za njo pa avto slovenske policije. Bmw je kmalu zatem zavozil s cestišča in trčil, vanj pa se je nato zaletel slovenski policijski avtomobil. Iz črnega bmw-ja so skočili trije moški, ki so nato bežali,enemu od njih pa beg ni uspel, saj ga je, kot piše v sporočilu podjetja Italpol, varnostnik omenjenega podjetja, ki se je podal za bežečimi, prijel in predal silam javnega reda. Domneva se, da je aretirani moški »passeur«, ki je spremljal ilegalne migrante v Italijo.

Kot že rečeno, je do podobnega prizora prišlo 19. maja 2018 vedno v Ul. Svevo, ko so slovenski policisti vse od Bertokov naprej zasledovali vozilo z nezakonitimi priseljenci, katerega beg se je končal ob izvozu hitre ceste pri ulicah Svevo in Baiamonti, kjer so se ubežniki zaleteli v dva mimo vozeča avtomobila, na koncu pa so jih aretirali slovenski in italijanski policisti.

Zadnje čezmejno zasledovanje pa je komentiral tudi pokrajinski tajnik policijskega sindikata SAP Lorenzo Tamaro, ki opozarja, da tako ukrepanje lahko ogroža varnost tako policistov kot občanov, zato zahteva »funkcionalna jamstva« za policiste, za katere mora biti jasno, kaj se v teh primerih lahko počne in kaj ne. Čeprav je res, da so splošne norme na področju italijansko-slovenskih dvostranskih dogovorov precej dobre, sindikat SAP že dalj časa zahteva oblikovanje operativnega protokola, ki naj dokončno pojasni načine ukrepanja, je v sporočilu za javnost zapisal Tamaro.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo