Petek, 14 junij 2024
Iskanje
BAT

Tovarna BAT predstavila novo skladišče, vredno šest milijonov evrov

V njem bodo hranili proizvode, namenjene celi Italiji

24. maj. 2024 | 8:25
Dark Theme

Eno leto po odprtju se boljunska tovarna BAT že širi. Včeraj so namreč slovesno predali namenu novo logistično skladišče, 12.500 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem bodo hranili proizvode namenjene celi Italiji.

Za glavno stavbo tovarne, v kateri proizvajajo alternativne izdelke klasični cigareti, je nastala nova logistična platforma, ki jo je britanski tobačni velikan zgradil v sodelovanju z družbo Interporto, s katero deli površine v Boljuncu na območju FreeEste. S šestimi milijoni evrov so staro skladišče spremenili v napredno strukturo in z njo podvojili površino tovarne. »Nov logistični hub je še en korak na poti do popolnega razvoja podjetja BAT v Trstu in Italiji,« je včeraj povedal predsednik boljunske tovarne Andrea Di Paolo, »namenjen je skladiščenju in upravljanju dokončanih proizvodov. Zgradili smo ga z najvišjimi gradbenimi standardi.« Britanska družba, je še dodal, je najprej izbrala Tržaško za svojo prvo proizvajalno linijo v tujini, nato pa še za glavno logistično skladišče v Italiji, od koder bodo sicer pošiljke odhajale tudi v tujino.

Logistični hub so dogradili s pomočjo lokalnih podjetij, so še povedali, »dela pa so začeli in zaključili v osmih mesecih, kar dokazuje željo po razvoju, ki jo ima podjetje na prostocarinskem območju,« je povedal predsednik in izvršni direktor Interporta na območju FreeEste Paolo Privileggio, »in vodi v tesnejše sodelovanje z Interportom. Pred dvema letoma je na tem mestu bila le večja pusta površina, ki se je po zaslugi BAT hitro spremenila v živahno proizvajalno mesto. Naše sodelovanje vodi v razvoj celotnega območja.«

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava