Sreda, 06 december 2023
Iskanje

Tramvaj nas drago stane

Mestni svetnik Stefano Ukmar je zahteval seznam stroškov in izvedel, da je iz občinske blagajne šlo že več kot tri milijone evrov

Trst |
11. dec. 2022 | 8:14
Dark Theme

Občani in občanke bodo najbrž s cmokom v grlu prebavili novico, da so stroški prenove tračnic openskega tramvaja in izrednih del, ki so povezana s tem projektom, narasla na malo več kot tri milijone evrov. Če želimo biti natančni, vrednost del trenutno znaša 3.138.000,00, kar je trikrat več od sprva načrtovanega milijona. In to najbrž ni zaključni račun, saj mora Občina Trst pred pridobitvijo uporabnega dovoljenja od ministrske agencije za varnost infrastrukture (Ansfisa) še marsikaj postoriti. In če upoštevamo še to, da se projekt openskega tramvaja za vsakim ovinkom znajde pred novo oviro, potem je zaskrbljenost nekaterih mestnih svetnikov še kako upravičena.

Stefano Ukmar (FOTODAMJ@N)
Stefano Ukmar (FOTODAMJ@N)

Nad počasnim napredkom je zaskrbljen mestni svetnik Stefano Ukmar iz vrst Demokratske stranke, ki je na pristojne občinske urade pred časom naslovil prošnjo, naj mu posredujejo natančen seznam stroškov. Tega je pred dnevi tudi prejel. In bil nad njim presenečen.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava