Ponedeljek, 15 julij 2019
Iskanje

Ursus gre na popravilo

Giganten žerjav bo pred prenovo prizorišče skokov z višine

Trst |
10. maj. 2019 | 17:47
Dark Theme

Več kot sto let star gigantni žerjav Ursus bo končno deležen obnove. Včeraj je plavajoča naprava za dvigovanje tovora tudi uradno prešla v last pristaniške uprave, ki bo poskrbela za revitalizacijo železnega objekta iz leta 1913. Začetna naložba bo vredna tri milijone evrov, denar pa bo prišel iz mošnjička, v katerega je ministrstvo prispevalo 50 milijonov evrov za prenovo starega pristanišča.

Žerjav Ursus (FOTODAMJ@N)
Žerjav Ursus (FOTODAMJ@N)

Ključe zgodovinskega žerjava je iz rok predsednika pomožne obalne straže Fabrizia Pertota včeraj prevzel predsednik pristaniške uprave Zeno D'Agostino, ki je dejal, da z veseljem v roke prevzema obvezo za prenovo objekta, ki je po zaslugi televizijskih serij postal simbol mesta Trst. »Ursus je zelo srečen objekt. Okoli njega so se spletle lepe zgodbe. Zgodilo se nam je že tudi, da je zaradi slabega vremena ušel, a se je spet vrnil v varen pristan. Gre za pravi simbol, ki pooseblja spremembe, ki jih je deležen v zadnjem času Trst,« je dejal D'Agostino.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo