Ponedeljek, 25 oktober 2021
Iskanje

V Albaniji aretirali 70-letnika, ki mora prestati 13 let in pol zaporne kazni

Tržaško sodišče ga je obsodilo zaradi več kaznivih dejanj, med drugim zaradi lažnega stečaja in goljufije

Trst |
24. sep. 2021 | 11:53
Dark Theme

Prestati mora 13 let in šest mesecev zaporne kazni, vendar je 70-letni moški iz Cosenze, ki je živel v FJK, po obsodbi tržaškega sodišča pobegnil in se je za njim izgubila vsakršna sled. Po daljši preiskavi so policisti ugotovili, da moški živi v Albaniji in je za njim tržaško sodišče razpisalo mednarodno tiralico. Moškega so aretirali v Tirani in so ga albanske oblasti sinoči izročile Italiji.

Obsojen je bil zaradi več kaznivih dejanj, med drugim zaradi lažnega stečaja in goljufije. Med preiskavo so policisti izsledili njegove telefonske številke in številke družinskih članov, spremljali pa so tudi njegovo dogajanje na družbenih omrežjih. Ugotovili so tudi, da je prejemal socialno pokojnino, ki jo je 65-letni moški zanj dvigoval na bankomatih na Videmskem in mu jo nato nakazoval v Albanijo, pri čemer so prestregli naslov bivališča v Tirani. 65-letnega moškega pa so ovadili zaradi nudenja pomoči na begu pred pravico.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Epidemiološko stanje v Italiji je bilo v minulem obdobju med boljšimi v Evropi. Komu oz. čemu gre pripisati zaslugo:

25. okt. 2021 | 19:00
Vladi premierja Maria Draghija
Komisarju za covid-19 Francescu Figliuolu
Discipliniranosti prebivalstva
Visoki precepljenosti
Več faktorjem skupaj
Zgolj srečnemu naključju
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo