Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

V Italiji si bo za teran prizadevalo Društvo vinogradnikov s Krasa

Prizadevanja za ustanovitev čezmejnega zaščitenega terana

Kras |
11. nov. 2021 | 10:49
Dark Theme

Društvo vinogradnikov s Krasa bo aktivno soudeleženo pri slovensko-italijanskem omizju za priznanje in zaščito čezmejne vinske označbe DOP Teran. Tako je sklenilo italijansko kmetijsko ministrstvo in s tem priznalo pomen in vlogo tržaškega društva pri prizadevanjih za razširitev zaščitne vinske znamke na celotno kraško območje, saj je znano, da teran pridelujejo tako na slovenski kot tudi na italijanski strani Krasa.

Društvo vinogradnikov s Krasa je prejelo sporočilo o odločitvi kmetijskega ministrstva pred kratkim. Na torkovem sestanku v Prosvetnem domu na Opčinah je z njim seznanilo svoje člane. Na srečanju so prisotni posamično tudi pisno pooblastili društvo, naj jih zastopa na pogajanjih na medvladnem omizju, odsotni pa bodo lahko to storili preko elektronske pošte.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo