Sobota, 16 november 2019
Iskanje

»V Trstu je tudi zrak prežet s kulturo«

Sopranistka Katia Ricciarelli bo v torek v gledališču Verdi proslavila 50 let svoje glasbene kariere

Trst |
20. sep. 2019 | 16:36
Dark Theme

»Na Trst sem navezana že res veliko let. Zlasti me očara dejstvo, da je tukaj že zrak dobesedno prežet s kulturo. Sploh se ne zdi, da smo v Italiji. V drugih italijanskih mestih pozornost do nje na žalost ni primerljiva,« je prepričana svetovno znana sopranistka Katia Ricciarelli, ki bo v torek zvečer ob 21. uri v gledališču Verdi proslavila 50 let uspešne kariere.

Na glasbenem spektaklu Vivere una fiaba (Živeti pravljico) bodo ob njej nastopili številni gosti - od znanih imen italijanske glasbene scene, kot so Mario Biondi, Morgan in Ron pa vse do umetnostnega kritika Vittoria Sgarbija in igralca Piermarie Cecchinija, ki bo prebiral odlomke iz njene knjige. Pod taktirko Fabrizia Marie Carminatija jih bo spremljal orkester Verdija. Koncert bodo predvajali tudi na televizijski mreži Mediaset. V pričakovanju prazničnega dogodka sta jo danes (petek) v tržaški mestni hiši med drugimi sprejela tržaški občinski odbornik za kulturo Giorgio Rossi in odbornica za velike dogodke Francesca De Santis.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo