Četrtek, 06 avgust 2020
Iskanje

Več prostora za solidarnost

Zbirni center Fundacije Luchetta Ota D'Angelo Hrovatin v Ul. Valdirivo v Trstu se je preselil v večje in udobnejše prostore

Trst |
11. nov. 2019 | 16:08
Dark Theme

»Ljudje nam prinašajo veliko oblačil, knjig in drugih reči. Več pa je tudi povpraševanja. Toliko, da je bila potrebna selitev v večje prostore. Ob tako veliki solidarnostni vnemi nam je toplo pri srcu, še posebno v trenutku, ko splošno ozračje ni najbolj naklonjeno osebam, ki prihajajo k nam iz tujine.« Tako je Daniela Luchetta, predsednica Fundacije Luchetta Ota D'Angelo, Hrovatin, povedala na ponedeljkovem uradnem odprtju novega zbirnega centra, ki se nahaja vedno v Ul. Valdirivo, vendar pri hišni številki 16/B, kakih sto metrov daleč od prejšnjega. Preureditev prostorov je omogočila Fundacija CRTrieste s prispevkom v višini 10.000 evrov.

Novi prostori, posvečeni pokojni dolgoletni prostovoljki Elide Riccobon, so večji in udobnejši. Na policah so na voljo oblačila (tako za otroke kot za odrasle), čevlji, igrače in družabne igre, knjige, otroški vozički in drugo. Vse to prinašajo Tržačani, da bi priskočili na pomoč šibkejšim členom družbe. »Naši gostje so tuji priseljenci, ampak tudi Tržačani,« je potrdila Daniela Luchetta. Kajti ekonomska stiska prizadene tudi domačine, poleg množice ljudi, ki beži iz mednarodnih kriznih žarišč. Center je navadno obiskovalo po 20-30 oseb dnevno, lani pa se je dnevno povprečje zvišalo na 50.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo