Petek, 12 julij 2024
Iskanje

Z defibrilatorjem na varnem tudi v osmicah

Mavhinjski osmičarji in Jus Mavhinje s prispevkom ZKB kupili napravo za oživljanje

16. feb. 2020 | 8:23
Dark Theme

V Mavhinje prihaja defibrilator. Zanj so se odločili vaški osmičarji, ki so s prispevkom Zadružne kraške banke Trst-Gorica nabavili avtomatično elektronsko napravo in si jo bodo kot štafetno palico med seboj »podajali« gleda na odprtja dejavnosti; v času mirovanja pa bo defibrilator dostopen vsem na odprtem javnem prostoru. Hvalevredno zamisel so včeraj predstavili v mavhinjski osmici pri Fabčevih, ki ga tačas skrbno čuva.

V imenu osmičarjev je spregovoril Franc Fabec, ki je poudaril medsebojno povezanost in sodelovanje, v prvi vrsti za koordiniranje letnih odprtij, seveda za promocijo domačih osmic in snovanje skupnih projektov. Med slednje spada tudi nakup defibrilatorja.

Pri projektu sodeluje vseh 6 osmic (Pipan-Klarič, N’ Punkišči, Terčon-Lisjak, Angelini-Gabrovec, Pipan in Fabec): defibrilator bo odslej prisoten v vsaki odprti osmici, saj bo potoval iz ene v drugo. Vaške osmice so odprte okvirno 300 dni v letu – ko bodo zaprte, pa bo defibrilator na voljo celotni vaški skupnosti na odprtem javnem prostoru. Defibrilator bo torej na voljo vedno, 365 dni na leto.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava