Četrtek, 25 julij 2024
Iskanje

Za javno razsvetljavo bo odslej skrbela družba Edison Next

Občina Trst si je s podpisom pogodbe zagotovila prenovo obstoječe javne razsvetljave v dveh letih, pogodba pa vključuje tudi vzdrževanje prenovljene svetlobne infrastrukture

Trst |
20. jun. 2024 | 6:25
Dark Theme

Občina Trst bo z modernizacijo javne razsvetljave zmanjšala rabo električne energije tudi za več kot 70 odstotkov. Obenem bodo v mestu zaradi prenove javne razsvetljave zmanjšali izpuste za več kot 3900 ton CO2 na leto. S tem se omogoča tudi svetlobno ugodje za uporabnike javnih površin ter večjo prometno in splošno varnost. Stroški mesta se bodo v 13 letih znižali za lepo vsoto denarja, ne da bi mesto v projekt vložilo lastna finančna sredstva ali se zadolževalo, saj vse stroške nosi zasebni partner.

Za vse to bo poskrbel novi koncesionar javne razsvetljave, italijanska družba Edison Next, ki je včeraj z Občino Trst podpisala 13-letno koncesijsko pogodbo. Upravljanje javne razsvetljave bo od tradicionalnega občinskega partnerja, od družbe Hera, prevzela 1. julija. Občina Trst si je s podpisom pogodbe zagotovila prenovo obstoječe javne razsvetljave v dveh letih, pogodba pa vključuje tudi vzdrževanje prenovljene svetlobne infrastrukture. Posel je skupno vreden 70 milijonov evrov, od tega bo 20 milijonov šlo za investicije.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava