Sreda, 20 november 2019
Iskanje

»Za sestanek sem na razpolago«

Tržaški občinski odbornik Lorenzo Giorgi o protestu v zvezi z nekdanjo šolo Karel Destovnik Kajuh v Gropadi

Trst |
13. avg. 2019 | 8:25
Dark Theme

Minilo je dobrih deset dni od protestnega shoda na zemljišču pred nekdanjo osnovno šolo Karel Destovnik Kajuh v Gropadi. Protestniki so se tu tudi utaborili in od tržaške občinske uprave zahtevajo, naj prekliče odločitev, da se poslopje začasno dodeli za urjenje reševalnih psov. Občinski odbornik za ovrednotenje nepremičnin Lorenzo Giorgi pa ostaja v svojih stališčih neomajen.

Lorenzo Giorgi (FOTODAMJ@N)
Lorenzo Giorgi (FOTODAMJ@N)

Domačini v znak protesta prirejajo najrazličnejše kulturne dogodke. Ste morda stopili z njimi v stik?

Nekaterim predstavnikom sem poslal zasebno sporočilo po Facebooku. Obstajajo pa določena pravila. Če bodo zaprosili za uradno srečanje, sem na razpolago. Prisluhnil jim bom. To pa če se ne bodo omejevali na protest, ki je anahronističen in posreduje napačna sporočila. Nekdo se očitno igra politično polemiko. Bral sem o tem, da jim odrekamo šolo, in še o drugih podobnih idejah, ki so same neumnosti. Dovolil sem namreč le začasno uporabo trenutno nedostopnega in zapuščenega objekta.

Govorite o anahronističnem protestu. Kako to mislite?

Sprašujem se, kje so bili ti ljudje v zadnjih dvajsetih letih oziroma v obdobju, odkar je šola zaprla svoja vrata. Očitno smo pred instrumentalizacijo. Dovolil sem si, da sem Marcu Milkovicu, duši gropajskega utripa, dejal, da so vrata mojega urada odprta in naj organizirano pridejo k meni. Ne bom jaz romal v Gropado, kjer vodijo posamezniki nesmiseln protest in na zasebnem zemljišču taborijo pod senčniki z napisom Union oziroma Laško. Ko se bodo odločili za sestanek, sem rade volje pripravljen na dialog. Upam, da pridejo z resnimi predlogi in ne ničvrednimi polemikami.

Pogovor z Lorenzom Giorgijem si lahko v celoti preberete v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo