Nedelja, 24 maj 2020
Iskanje

Zagnali sistem izposoje koles

Na desetih postajah je skupno 148 koles

Trst |
4. feb. 2020 | 7:33
Dark Theme

Včeraj so v Trstu naposled zagnali Bike Sharing, sistem skoraj brezplačne izposoje koles. Na desetih postajah, ki so postavljene na različnih koncih mesta, si je mogoče izposoditi 148 koles; 130 koles (94 navadnih in 36 električnih) je v lasti Občine Trst, 18 koles (12 navadnih in 6 električnih) je na razpolago dala pristaniška uprava. Kolesa v sistemu si je mogoče izposoditi na podlagi registracije na spletni strani ali preko nove aplikacije BicinCittà. Koncesionar mestnih »kolesarnic« je Bicincittà, podjetje iz Turina, ki ima to službo v koncesiji v več kot sto italijanskih mestih. Investicija je vredna 390 tisoč evrov; skoraj 110 tisoč je prispevala Občina Trst, preostalo vsoto pa so krili z deželnim prispevkom (280 tisoč).

Ob včerajšnjem zagonu sistema na Trgu Libertà so z novimi kolesi krog okoli trga naredili tržaški župan Roberto Dipiazza, podžupan Paolo Polidori in občinska odbornica za okolje Luisa Polli.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo