Sreda, 19 junij 2024
Iskanje

Zaživela je letošnja Majenca

Maj bodo dvigovali nocoj, včeraj pa se je vaški praznik začel ob množičnem obisku z odprtjem razstav in nagrajevanjem najboljših tržaških ekstradeviških oljčnih olj ter lokalnih vin

Dolina |
11. maj. 2024 | 11:06
Dark Theme

Pomladanski vaški praznik sta včeraj pozno popoldne v Dolini uvedli razstava otroških del VŠ Josip Pangerc pri K’luži, kjer so tudi zapeli nižješolci PSŠ Simona Gregorčiča, in že tradicionalna razstava dolinskih umetnikov v prostorih SKD Valentin Vodnik. Tu pa je za glasbeno točko poskrbel učenec harmonike Andrej Vrabec iz razreda Fulvija Jurinčiča. Letošnja župana Majence Erik Biagi in Katerina Antler sta ob priložnosti pozdravila številne goste in že se je polnil tudi glavni vaški trg, kjer so pekli meso na žaru in priredili razstavo vin.

Letošnja župana Majence Erik Biagi in Katerina Antler (FOTODAMJ@N)
Letošnja župana Majence Erik Biagi in Katerina Antler (FOTODAMJ@N)

V poznejših, večernih urah je na odru na Gorici, kjer je potekalo tudi nagrajevanje ekstradeviških oljčnih olj in vin, z glasbo postregla skupina The Maff.

Občina Dolina je letos priredila 27. občinski natečaj ekstradeviškega oljčnega olja in 13. natečaj tržaške pokrajine. Natečaj tipičnih lokalnih vin z območja dolinske občine je potekal že 68. leto. Letošnjim nagrajencem so priznanja izročili med drugimi dolinski župan Sandy Klun, generalni konzul Republike Slovenije Gregor Šuc in deželni svetnik Marko Pisani. Vsa imena nagrajencev objavljamo v današnjem Primorskem dnevniku.

V Dolini bo danes v okviru Majence najprej na sporedu ustvarjalna delavnica za otroke, na kateri bodo tudi postavili »minimaj«, in sicer ob 17. uri. Delavnico bosta vodili Francesca Vremec in Veronika Milič, prirejajo jo v sodelovanju z združenjem staršev krajevnega vrtca Pika Nogavička in OŠ Prežihov Voranc.

Višek dogajanja pa bo po 20.30, ko bodo na Gorici slavnostno dvigovali maj. Ob priložnosti bo igrala godba Salež.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava