Ponedeljek, 06 julij 2020
Iskanje

Županu predstavili poglede o postopku vračanja Narodnega doma

Predsednica SKGZ Ksenija Dobrila, predsednik SSO Walter Bandelj ter generalni konzul v Trstu Vojko Volk so danes obiskali Roberta Dipiazzo

Trst |
29. maj. 2020 | 15:48
Dark Theme

Ob bližajoči se stoti obletnici požiga, ko naj bi Narodni dom v Trstu 13. julija vrnili slovenski skupnosti v Italiji, so predsednica Slovenske kulturno-gospodarske zveza Ksenija Dobrila, predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj ter generalni konzul v Trstu Vojko Volk danes obiskali tržaškega župana Roberta Dipiazzo. Županu so izrazili podporo prizadevanjem za vrnitev Narodnega doma slovenski manjšini v Italiji ter predstavili poglede o postopku vračanja, so sporočili iz generalnega konzulata v Trstu. Izrazili so veselje, da bosta 13. julija Trst obiskala predsednika Slovenije in Italije, Borut Pahor in Sergio Mattarella.

Strinjali so se, da bo obeležitev stote obletnice požiga Narodnega doma velik dogodek za oba naroda in preseganje tragične preteklosti. Narodni dom slovenska manjšina vidi v prihodnosti kot točko sprave in zbliževanja med Slovenci in Italijani ter vsemi, ki jim je blizu ideja preseganja bremen preteklosti, so še sporočili. Dodali so, naj Narodni dom v Trstu postane tudi točka premislekov o prihodnosti evropskega povezovanja.

Generalni konzul Volk je županu Dipiazzi prenesel pozdrave pisatelja Borisa Pahorja z dobrimi željami, da »vsi skupaj izpeljemo vrnitev Narodnega doma slovenski manjšini«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo