Sobota, 16 november 2019
Iskanje

Briška jama privablja turiste

Vrhunec sezone beležijo julija in avgusta, ko si jamo mesečno ogleda 16.000 do 18.000 obiskovalcev

17. avg. 2019 | 16:57
Dark Theme

Med znamenitostmi kraške planote, ki jih posameznik preprosto ne more obiti, je 10 milijonov let stara Briška jama, kar so potrdili številni obiskovalci, ki so dan po velikem šmarnu prihajali na slikovito prizorišče. Leta 1995 si je prislužila vpis v Guinnessovo knjigo rekordov kot turistična jama z največjo osrednjo dvorano.

Turistični obiski jame so se začeli že v daljnem v letu 1908 na pobudo kluba Touristi Triestini. Danes potekajo pod okriljem družbe Alpina delle Giulie, ki upravlja tudi tam urejeno sprejemno središče. Vrhunec sezone beležijo julija in avgusta, ko imajo mesečno med 16.000 in 18.000 obiskov. Nekaj več kot polovica obiskovalcev prihaja iz Italije, jamo pa obiskujejo turisti iz več kot 100 svetovnih držav.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo