Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Narodni dom kot naložba

13. julija je v Ulici Filzi potekala proslava ob 101. letnici požiga Narodnega doma

Trst |
14. jul. 2021 | 17:11
Dark Theme

Fundacija Narodni dom je v sodelovanju s krovnima organizacijama SKGZ in SSO priredila proslavo ob 101. obletnici požiga Narodnega doma v Trstu. Prisotne so nagovorili predsednik fundacije Rado Race, ki je razložil, da je vrnitev Narodnega doma slovenski skupnosti v Italiji naložba v prihodnost, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch ter odgovorni v deželni vladi za manjšine Pierpaolo Roberti. Ob priliki so predstavili znanstveno monografijo Gorazda Bajca in Boruta Klabjana Ogenj, ki je zajel Evropo – Narodni dom v Trstu 1920-2020. Za glasbeni utrinek je poskrbela Glasbena matica: zapela sta Tomaž Grassi in Ester Gomisel, na klavirju ju je spremljala pianistka Petra Grassi. Program je povezovala Loredana Gec.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo