Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

V četrtek slovo od Andree Roitza

9. dec. 2014 | 14:08
Dark Theme

V cerkvi sv. Justa na goriškem Korzu Italia se bodo v četrtek poslovili od Andree Roitza, 50-letnega Goričana, ki se je pred enim tednom smrtno ponesrečil v bližini železniške postaje. Sodnik je pred kratkim izdal dovoljenje za pogreb, potem ko je Roitzevo truplo v petek popoldne pregledal sodni zdravnik. Pokojnega bodo ob 13.50 odpeljali iz mrliške veže splošne bolnišnice v Gorici v cerkev Sv. Justa, kjer bo ob 14. uri pogrebna maša. Sledila bo upepelitev.
Roitz se je v noči s torka na sredo vračal domov z zabave v lokalu Bierkeller, v Ulici Di Manzano pa je izgubil nadzor nad motorjem in trčil v pločnik. Moškega je vrglo v zabojnik za steklo ob robu ceste, kjer so ga prijatelji kmalu zatem našli mrtvega. Na glavi ni imel čelade, kar je bilo glede na okoliščine nesreče žal odločilno.
Motoristovo čelado je zadržala njegova partnerka, ki ga je skušala prepričati, naj ne vozi: očitno je ocenila, da ni bil v stanju ter da bi bila nočna vožnja v deževnem vremenu zanj nevarna, on pa je sedel na motor in odpeljal po mokri cesti. Ravno udarci v glavo pa so bili zanj usodni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava