Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Zlorabljajo Karitas

27. apr. 2015 | 18:17
Dark Theme

Goljufi so vedno na preži in znajo spretno zlorabiti dobronamernost ljudi s sklicevanjem na krizne čase in socialno stisko.
V zadnjih dneh so na goriški nadškofijski Karitas prejeli več opozoril, da se domnevni predstavniki človekoljubne organizacije telefonsko oglašajo po domovih zlasti na območju Tržiča in Laškega ter sprašujejo denarni prispevek. Zagotavljajo tudi, da naj bi ta šel neposredno za potrebe Karitas ali pa da naj bi s finančnim darom pomagali organizirati dogodek v podporo Karitas.
»Poudarjamo, da osebe, ki s takšnimi argumenti prigovarjajo občane, nimajo nič opraviti s Karitas,« so včeraj sporočili z goriške nadškofije in dodali pojasnilo: »Kdor želi prispevati k solidarnostnim pobudam v organizaciji Karitas, se lahko obrne na lastno župnijo ali pa stopi v stik s sedežem Karitas na Trgu sv. Frančiška v Gorici, lahko pa tudi pokliče na tel. 0481-531847.«
Nadškofija poziva občane, ki bi jih kdor koli po telefonu nagovarjal k denarnemu prispevku za Karitas, naj mu ne nasedajo, saj gre za prevaranta, nemudoma pa naj pokličejo na Karitas ali obvestijo sile javnega reda.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava