Sobota, 27 april 2024
Iskanje

Na odrske deske bodo prvič stopili z avtorskim delom

18. okt. 2016 | 17:42
Dark Theme

Sedemnajst mladih iz Števerjana in njihovih sovrstnikov iz raznih sosednjih krajev se je v soboto odzvalo vabilu dramske družine F.B. Sedej, pri kateri si želijo ustanoviti novo mladinsko skupino.
»Sobotno predstavitveno srečanje je bilo zelo uspešno. Prišlo je dvanajst bodočih tehnikov in igralcev, pet se jih je opravičilo zaradi drugih sočasnih obveznosti in hkrati napovedalo svoje sodelovanje, tako da šteje novoustanovljena mladinska skupina sedemnajst članov,« zadovoljeno poudarja predsednik prosvetnega društva F.B. Sedej Filip Hlede in pojasnjuje, da so bodoči igralci in tehniki stari od 12 do 19 let. V soboto je poleg Hledeja mlade nagovorila tudi režiserka Patrizia Jurinčič Finžgar, sicer redna članica ansambla SNG Nova Gorica, ki bo mentorka nove skupine. »Prva vaja bo v četrtek. Začetna srečanja bodo posvečena predvsem spoznavanju, zatem se bodo mladi igralci in igralke lotili teksta, ki ga piše ravno Jurinčičeva. Gre za avtorsko delo, ki nedvomno predstavlja dodano vrednost k celotnemu projektu. Premierno uprizoritev načrtujemo sredi februarja,« pravi Filip Hlede.
Z Jurinčičevo bosta pri poučevanju gledaliških prvin sodelovala še lektor in svetovalec za govor Jan Leopoli ter svetovalka za gib in koreografinja Monika Zajšek, medtem ko bo bodoče tehnike vodil Janez Terpin. Upravne naloge bodo imeli Sara Soban (organizacijski vodja mladinske skupine), Ilaria Bergnach (organizacijski vodja dramske družine) in umetniški vodja Jasmin Kovic. Mladinska skupina se rojeva pod pokroviteljstvom goriške Zveze slovenske katoliške prosvete in v sodelovanju s Svetom slovenskih organizacij.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava