Torek, 30 april 2024
Iskanje

Ob parkirišču tudi infotočka

14. apr. 2017 | 19:53
Dark Theme

V notranjosti bodo infotočka, prodajalna knjig in spominkov ter večnamenska dvorana z razstavnimi prostori, ki bodo posvečeni zlasti zgodovini javnih prevozov, zunaj pa bodo končno uredili večje parkirišče. To predvidevajo smernice za obnovo in spremembo namembnosti nekdanje tramvajske remize med Ulico Manzano in Trgom Saba, o katerih se je z deželnim spomeniškim varstvom dogovorila Občina Gorica.
Uprava še nima finančnih sredstev za obnovo remize, v pričakovanju nanje pa je občinski odbor na zadnjem zasedanju sprejel načrt nujnih vzdrževalnih ukrepov. Z deli, ki so vredna 220.000 evrov, bodo preprečili nadaljnje propadanje objekta, ki je že vrsto let v zelo slabem stanju. V prejšnjih letih je uprava poskrbela za sanacijo azbestne strehe, drugih del pa ni mogla izvesti, saj ni imela dovoljenja spomeniškega varstva.
V projektu, ki ga je odbor sprejel v prejšnjih dneh, so tudi smernice za prekvalifikacijo območja. Podrobnejši načrt bodo pripravili med izvajanjem vzdrževalnih del, v njem pa bo ob obnovi stavbe predvidena tudi ureditev parkirišča s 63 parkirnimi mesti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava