Sobota, 16 februar 2019
Iskanje

Letošnji pust bo »zgodovinski«

26. jan. 2018 | 16:59
Dark Theme

Pustno koledovanje ima na Poljanah dolgoletno tradicijo, vendar se doslej Poljanci niso nikoli udeležili pustnih prireditev izven svoje vasi. Letošnji pust bo zato zanje »zgodovinski«, saj se kot skupina odpravljajo na kar tri pustne sprevode.
Med letošnjim poletjem so na Poljanah priredili vaški praznik, na katerem so vsem udeležencem ponudili izvrstno špansko »paello«. Kmalu zatem je na večerji, na kateri so se zbrali udeleženci lanskega pustnega koledovanja po vasi, padla zamisel, da bi se lahko, ravno v španskih kostumih, udeležili kake pustne povorke. Takoj zatem so se lotili šivanja pustnih oblek, tako da bodo sodelovali na kar treh pustnih sprevodih. Prvi bo v Gorici v nedeljo, 4. februarja; sledil bo Kraški pust na Opčinah v soboto, 10. februarja, že dan kasneje bo na sporedu še Sovodenjski pust. Čeprav se bodo udeležili treh pustnih sprevodov, se seveda ne bodo odrekli niti svojemu tradicionalnemu koledovanju, tako da se bodo na pustni ponedeljek tudi letos podali po vasi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo