Nedelja, 28 april 2024
Iskanje

Dobili bodo parkirišče

12. maj. 2018 | 16:09
Dark Theme

Z ureditvijo parkirišča ob osnovni šoli Peter Butkovič Domen se začenja zadnja faza prekvalifikacije območja sredi Sovodenj ob Soči, ki je po dograditvi avtoceste A34 močno spremenjeno.
Gradbena dela za uresničitev nove avtocestne povezave med Gorico in Vilešem so se začela konec leta 2010; takrat so se morali Sovodenjci odpovedati svojemu nekdanjemu nogometnemu igrišču, saj so pod njim zgradili še en predor za potrebe nove avtoceste. Občinska uprava se je takoj začela pogovarjati s podjetjem Autovie Venete za pridobitev denarja za prekvalifikacijo območja nad podvozom avtoceste. »Občinski park, novo povezovalno cesto in krožišče smo zgradili v okviru projekta za gradnjo nove avtoceste. Za novo parkirišče smo se morali po običajni poti prijaviti na razpis dežele, ki je naš načrt odobrila in nam nakazala potrebna finančna sredstva,« o postopku pravi županja Alenka Florenin.
Gradnja novega parkirišča med osnovno šolo Peter Butkovič Domen ter novo povezovalno cesto in krožiščem ob občinskem parku se bo po napovedih začela v ponedeljek, 21. maja. Skupno bodo uredili 39 parkirnih mest za avtomobile, dve mesti bosta namenjeni invalidom. Za gradbena dela bo poskrbelo podjetje ICM iz Ravascletta. Skupno so vredna 410.00 evrov; gradbena dela brez davka na dodano vrednost stanejo 268.988 evrov. Večji del zneska bo sovodenjska občinska uprava krila s prispevkom dežele Furlanije Julijske krajine, ki je izvedbi načrta namenila 287.000 evrov. Sovodenjska občina bo k temu znesku dodala 123.000 evrov, za kar bo najela posojilo. Gradbeno podjetje iz Karnije ima na podlagi pogodbe 150 dni časa, da zaključi z delom, vendar županja napoveduje, da bo novo parkirišče dokončano predvidoma do septembra letos. Med urejanjem parkirišča bodo začasno premaknili k območju za pse v občinskem parku zabojnika za steklo in oblačila nadškofijske Karitas ter cisterno za odpadno jedilno olje. Ob zaključku gradbenih del bodo zabojnika in cisterno namestili ponovno na sedanje mesto.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava