Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

40-letnico deželnega združenja USCI praznovali tudi v Gorici

Na sobotnem koncertu so nastopili zbor iz vseh pokrajin

Gorica |
10. nov. 2021 | 8:30
Dark Theme

Gorica kot mesto ob meji je bila odlična izbira za lokacijo enega izmed koncertov, s katerimi deželno zborovsko združenje USCI obeležuje 40. obletnico delovanja v vseh štirih pokrajinah. Na sobotnem koncertu z naslovom Voci di confine – Glasovi meje v gledališču Verdi v Gorici so se poslušalci popeljali od Vidma do Pordenona, Trsta in Doberdoba ter prisluhnili ljudskim pesmim in njihovim priredbam, ki so značilne za to območje. Popotovanje po jezikih, narečjih in glasbenih ljudskih dediščinah po deželi je povezovala Rossana Paliaga, s katero se je o ljudskem petju, glasbi in tradicijah občasno pogovarjal zborovodja in etnomuzikolog Roberto Frisano. Pred začetkom koncerta je navzoče v imenu goriške občinske uprave pozdravila odbornica Chiara Gatta; publiko pa sta nagovorila tudi predsednik Furlanskega filološkega društva Gianluca Franco, ki je dolgoletni partner združenja USCI in je sodeloval pri organizaciji dogodka, ter predsednik združenja USCI za Furlanijo - Julijsko krajino Carlo Berlese, ki je poudaril, da so ti koncerti dokaz, da je tudi zborovska dejavnost končno spet zaživela.

Med drugim so nastopili zbori iz videmske pokrajine, skupina Stu ledi iz Trsta in mešani pevski zbor Hrast iz Doberdoba.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo