Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Brda na prvem mestu med malimi kongresnimi destinacijami

Izbor Meetings Star Award za sezono 2023/2024 včeraj v ljubljanskem Cankarjevem domu

Brda |
22. feb. 2024 | 17:17
Dark Theme

Destinacija Brda je na izboru Meetings Star Award za sezono 2023/2024 včeraj v ljubljanskem Cankarjevem domu osvojila prvo mesto v kategoriji malih kongresnih destinacij v sezoni 2023/2024, poročajo Primorske novice.

Ocenjevalna komisija je destinaciji Brda podelila oceno 4,09/5 ter med drugim o destinaciji zapisala: »Goriška Brda so strastna in energična destinacija, polna življenja. Butična incentive destinacija je idealna za pristna doživetja za manjše skupine in ji v Sloveniji ni para.«

Direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec poudarja, da gre gotovo za potrditev dosedanjih prizadevanj v destinaciji razvijati ponudbo na področju poslovnih srečanj. »Ponosni smo na to priznanje, saj smo se postavili ob bok že uveljavljeni konkurenci. V preteklih letih smo prav na področju turizma veliko vlagali v razvoj tega produkta, izboljšanje storitev in samo promocijo,« je povedala. V preteklih letih so gostili veliko število organizatorjev tovrstnih srečanj iz cele Evrope, kot tudi Združenih držav Amerike. Udeležili so se tudi več specializiranih delavnic v tujini. »Eno večjih srečanj na to temo se nam obeta tudi v letošnjem letu v mesecu oktobru. Rezultat je za nas toliko bolj pomemben zaradi dejstva, da končna ocena, poleg zagotavljanja številnih kriterijev na destinaciji, temelji tudi na oceni skritega gosta,« dodaja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava