Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

Gorica na beneškem filmskem festivalu

Giuseppeju Longu, direktorju Transmedie, ki upravlja kinodvorani Kinemax, so v Benetkah danes izročili nagrado Lizzani

Gorica |
6. sep. 2019 | 18:42
Dark Theme

»Ime Gorice smo ponesli na beneški mednarodni filmski festival,« je za Primorski dnevnik ponosno povedal Giuseppe Longo, direktor podjetja Transmedia, ki upravlja goriški in tržiški Kinemax. V hotelu Excelsior v Benetkah so mu včeraj namreč izročili nagrado Lizzani kot najboljši upravitelj kinematografa leta. »Bilo mi je v izredno čast, da mi je nagrado izročil sam predsednik beneškega bienala Paolo Baratta,« je povedal Longo. Nagrado v spomin na režiserja, kritika in producenta Carla Lizzanija podeljuje združenje ANAC (Associazione Nazionale Autori Cinematografici), Longo pa jo je ex aequo prejel s Sereno Ciavarella in Fabiom Amadeiem iz rimske kinodvorane Farnese. »S kinodvorano Farnese smo podpisali sporazum o pobratenju. Sodelovali bomo pri skupnih projektih, tudi v vidiku kandidature Gorice in Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025,« je še dodal upravitelj Kinemaxa.

Giuseppe Longo z nagrado Lizzani (FOTO GL)
Giuseppe Longo z nagrado Lizzani (FOTO GL)

Longo je z upravitelji kinodvorane Farnese tudi podelil nagrado Lizzani filmu »Nevia« režiserke Nunzie De Stefano, ki tekmuje na beneškem mednarodnem filmskem festivalu v kategoriji Orizzonti. Zmagovalec nagrade za najboljšega upravitelja ima namreč tudi to čast, da med vsemi italijanskimi filmi v igri na beneškem festivalu nagradi enega, ki ga bo potem ustrezno promoviral v svoji kinodvorani in tudi pri kolegih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo