Ponedeljek, 25 januar 2021
Iskanje

Goriške knjigarne so zadovoljne s poslovanjem

Med najbolj priljubljenimi knjigami sta Čukov roman Črni obroč in Riccardino Andree Camillerija

Gorica |
12. avg. 2020 | 7:16
Dark Theme

V koronačasu, ko so potovanja omejena in se manj ljudi odloča za poletni oddih daleč od doma, so knjige marsikomu v tolažbo. Goriški knjigarnarji so zadovoljni, saj beležijo od ponovnega odprtja zelo dober obisk.

Bralce, ki zahajajo v Katoliško knjigarno na Travniku, edino slovensko knjigarno v Gorici, najbolj privlači roman Črni obroč Marija Čuka, ob tem pa vse publikacije, ki zadevajo 100-letnico požiga Narodnega doma. V maju in juniju se je povečala prodaja Šlenčevega italijansko-slovenskega slovarja, kar je tudi posledica velikega zanimanja, na katerega je naletel spletni tečaj slovenščine oz. italijanščine v organizaciji ekipe GO! 2025.

V knjigarni in založbi Libreria editrice goriziana (LEG) na Verdijevem korzu so v zadnjih časih prodali veliko knjig avtorjev, ki so bili med predavatelji spletnega festivala èStoria Controvirus; med temi je Spillover, uspešnica ameriškega avtorja Davida Quammena. V poletnem času pa so najbolj popularne kriminalke: zelo priljubljen avtor je Joël Dicker, ki je pred kratkim izdal nov kriminalni roman L’enigma della camera 622. V zadnjih tednih pa je takoj pošel nov roman Andree Camillerija Riccardino.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se boste cepili proti covidu-19, ko bo to mogoče?

8. jan. 2021 | 8:00
Seveda
Ne, ker ne zaupam cepivu
Samo če bo obvezno
Mogoče
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo