Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Goriški kolesarji začenjajo z zbiranjem podpisov za referendum

Prizadevajo si za ohranitev kolesarske steze na cestišču na Korzu Italia v Gorici

Gorica |
9. okt. 2021 | 7:33
Dark Theme

Odbor za ohranitev kolesarske steze na cestišču na Korzu Italia v Gorici bo danes začel z zbiranjem podpisov za razpis občinskega posvetovalnega referenduma o vprašanju, ki že več mesecev razburja goriško javnost. Podpise bodo zbirali danes med 10. in 13. uro ter med 15. in 18. uro pri mizicah bara Aenigma na Korzu, na vogalu z Ulico Nizza. K podpisu vabijo kolesarje, ki so se v teh mesecih v velikem številu posluševali kolesarske steze, pa tudi vse občane, ki si želijo prijaznejše in trajnostne ureditve prometa v središču mesta.

Podpisniki morajo pri sebi imeti osebni dokument in morajo imeti bivališče v goriški občini.Za razpis občinskega referenduma je treba najprej zbrati 100 overovljenih podpisov. Po njihovi predložitvi bo o sprejemljivosti referenduma odločal občinski odbor garantov, ki mu predseduje občinski pravobranilec (oz. deželni, ker goriška občina tega organa trenutno nima, je pa sklenila zadevno pogodbo z Deželo Furlanijo - Julijsko krajino), v njem pa sta še občinska generalna tajnica in predsednik kolegija preglednikov računov. V primeru potrditve bodo morali pobudniki nato zbrati še 1500 podpisov, nakar bo o datumu referenduma odločal občinski svet.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo