Četrtek, 26 maj 2022
Iskanje

Goriški kolesarji začenjajo z zbiranjem podpisov za referendum

Prizadevajo si za ohranitev kolesarske steze na cestišču na Korzu Italia v Gorici

Gorica |
9. okt. 2021 | 7:33
Dark Theme

Odbor za ohranitev kolesarske steze na cestišču na Korzu Italia v Gorici bo danes začel z zbiranjem podpisov za razpis občinskega posvetovalnega referenduma o vprašanju, ki že več mesecev razburja goriško javnost. Podpise bodo zbirali danes med 10. in 13. uro ter med 15. in 18. uro pri mizicah bara Aenigma na Korzu, na vogalu z Ulico Nizza. K podpisu vabijo kolesarje, ki so se v teh mesecih v velikem številu posluševali kolesarske steze, pa tudi vse občane, ki si želijo prijaznejše in trajnostne ureditve prometa v središču mesta.

Podpisniki morajo pri sebi imeti osebni dokument in morajo imeti bivališče v goriški občini.Za razpis občinskega referenduma je treba najprej zbrati 100 overovljenih podpisov. Po njihovi predložitvi bo o sprejemljivosti referenduma odločal občinski odbor garantov, ki mu predseduje občinski pravobranilec (oz. deželni, ker goriška občina tega organa trenutno nima, je pa sklenila zadevno pogodbo z Deželo Furlanijo - Julijsko krajino), v njem pa sta še občinska generalna tajnica in predsednik kolegija preglednikov računov. V primeru potrditve bodo morali pobudniki nato zbrati še 1500 podpisov, nakar bo o datumu referenduma odločal občinski svet.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo