Petek, 14 junij 2024
Iskanje

Igra v gozdu jih najbolj povezuje

V sklopu projekta Easmus+ je skupina otrok iz vrtca Ceršak iz Šentilja obiskala vrtec Pikapolonica v Pevmi. Otroci so se spoznavali in družili v okviru gozdne didaktike

Pevma |
23. maj. 2024 | 12:08
Dark Theme

Z obilico ročno izdelanih igrač, ki so jih pripravili otroci osnovne šole Rudolfa Maistra v Šentilju, in drugih daril, so se v torek otroci iz šentiljskega vrtca Ceršak odpravili na nenavaden tridnevni izlet. V sklopu projekta Erasmus+ skupina petih otrok iz Slovenije te dni preživlja na obisku v pevmskem vrtcu Pikapolonica, kjer se druži s pevmskimi otroki in spoznava okolico. Pester program sta že v zimskem času pripravili vzgojiteljici v vrtcu Pikapolonica Laura Hvalič in Vesna Buzin v sodelovanju s šentiljskima kolegicama Barbaro Škerlec in Ksenijo Breg, ki bosta še danes spremljali otroke na večdnevnem izletu. Oba vrtca sta vključena v Mrežo gozdnih vrtcev in šol Slovenije, v katerih se otroci pri dojemanju sveta in osnovnih znanj poslužujejo v glavnem predmetov iz lesa in drugih materialov, ki jih dobimo v gozdu, veliko časa poleg tega preživljajo v naravi in na prostem.

Otroci iz pevmskega vrtca so se včeraj skupaj s sovrstniki iz Šentilja igrali v gozdni igralnici, pripravljali so kamenčke prijateljstva v okviru prve štafete prijateljstva med šolami in vrtci z obeh strani meje, ustvarjali so majčke Erasmus+ in skupaj tudi posadili cvetje v gredici miru na dvorišču pevmskega vrtca v okviru projekta Living peace. S pomočjo skavtov iz Slovenske zamejske skavtske organizacije so na vrtčevskem dvorišču postavili bivak. V popoldanskih urah je program predvideval druženje za otroke, vzgojiteljice in starše v Štmavru, kjer je kulturno društvo Sabotin dalo na razpolago svoje prostore.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava