Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Kolesarska pot ob reki Vipavi se prekine z nevarnim jarkom

Domačini opozarjajo, da bi ga nič hudega sluteči kolesarji lahko spregledali, ker je okolica jarka zaraščena

21. okt. 2021 | 10:45
Dark Theme

V sklopu projekta VIPava nastaja tudi tematska kolesarska in peš pot ob reki Vipavi. Vije se mimo Prvačine, kjer pa domačini opozarjajo na veliko težavo: pot se na določeni točki prekine s skoraj dva metra širokim in dober meter globokim jarkom, ki ima na dnu še jašek z ventilom. Ker je okolica jarka zaraščena, bi ga nič hudega sluteči kolesarji mimogrede spregledali. »Po tej poti se že vozi ogromno kolesarjev in družin, saj je že označena z informativnimi stebrički in posuta z gramozom, kar mnoge zavede na misel, da je že dokončana,« opozarja domačin Andrej Sulič. Da bi preprečil nesrečo, je nevarni del kar sam označil z opozorilnimi trakovi.

Nevarni jarek (K.M.)
Nevarni jarek (K.M.)

»Česa takega si investitor oziroma izvajalec ne bi smel dovoliti, da pusti takole nedokončano delo. Lahko se zgodi marsikaj slabega,« pravi Sulič. Kot domačin, ki stanuje le nekaj metrov stran, opozarja, da se je število kolesarjev na tistem območju zelo povečalo. Ko pa pridejo do omenjene prekinitve oz. jarka, ne vedo, kako naprej.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo