Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Na Cerju že več kot 70 gasilcev

Gašenje požara se nadaljuje

Miren |
21. avg. 2019 | 15:38
Dark Theme

S plameni na Cerju se bori vse več ljudi. Simon Vendramin, vodja intervencije, pravi, da je na kraju trenutno 70 gasilcev s Krasa in iz Nove Gorice, prihajajo pa na pomoč še ekipe iz Ajdovščine in iz Vipave. Čakajo tudi na prihod dveh helikopterjev za oceno razsežnosti požara, slovenskim gasilcem je priskočila na pomoč tudi italijanska gozdna straža.

Nekaj po poldnevu je začelo goreti na delno težko dostopnem terenu v oklici pomnika miru na Cerju. Po prvih ugotovitvah je zagorelo okoli 700 metrov vzhodno od obeležja, zaradi suhega podrastja pa se požar hitro širi proti spomeniku.

Popolnoma so zaprte vse poti na Cerje. Cestno podjetje je s fizičnimi ovirami zaprlo dovozne poti tako iz smeri Lokvice, kot tudi Opatjega sela, da s tem omogočijo gasilcem delo v kolikor toliko normalnih pogojih. Občane prosijo, da se temu območju zaenkrat izogibajo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo