Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

Na vrnitev slovenskih filmov v Kinemax bo treba počakati

Prvič so bili na ogledu lani poleti

Gorica |
29. okt. 2021 | 10:45
Dark Theme

Na vrnitev filmov v izvirnem jeziku in s slovenskimi podnapisi v goriški Kinemax bo treba še nekoliko počakati. V kinodvorani na Travniku so namreč prekinili predvajanje filmov v slovenščini, ker je prehajanje meje za mnoge, ki nimajo covidnega potrdila, še otežkočeno, saj bi potrebovali bris. »Ker bi v tem trenutku veliko ljudi iz Slovenije ne moglo priti, smo se odločili, da preložimo predvajanje teh filmov. V načrtu smo imeli filmov Ghostbusters: Legacy in The Eternals. Upam, da se bodo razmere čim prej izboljšale in bomo te filme lahko predvajali,« pravi direktor družbe Transmedia Giuseppe Longo.

Filme v originalnem jeziku s slovenskimi podnapisi so si gledalci lahko v goriškem Kinemaxu prvič ogledali avgusta lanskega leta. »Takrat je odziv bil dober, prišlo je tudi veliko pripadnikov slovenske narodne skupnosti v Italiji in italijanskih družin, katerih otroci obiskujejo šole s slovenskim učnim jezikom,« se spominja Longo. Predvajali so namreč slovensko verzijo fantazijske dogodivščine studia Pixar/Disney z naslovom Naprej (Onward). Poleg filmov družbe Disney bodo, ko bo ponudba v slovenščini spet zaživela, v Kinemaxu predvajali tudi filme družbe Warner. »Upam, da bomo lahko ponudbo še razširili, ko bo enkrat zadeva stekla,« pravi Longo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo