Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Nov prostor za druženje in počitek

V Novi Gorici so v parku ob vili Rafut v teku ureditvena dela, v sklopu katerih bodo priskrbeli tudi za nov prireditveni plato in inovativno otroško igrišče

29. sep. 2023 | 6:25
Dark Theme

V parku ob vili Rafut sicer še potekajo zaključna ureditvena dela, zato še ni odprt za javnost, a bistvo prenove je že vidno: nove zasaditve dreves in grmovnic, urejene in očiščene poti, nova urbana oprema, nov prireditveni plato in inovativno otroško igrišče. Vse to bo prihodnje leto vabilo turiste in domačine na oddih v zeleni objem parka, ki s svojimi prvinami nima primere v Sloveniji in širše.

»Park je sedaj mogoče videti v približno takšnem sijaju, kot si ga je Antonio Laščak zamislil pred stotimi leti,« opisuje turistični vodnik Blaž Kosovel, ki je na ogled po parku te dni popeljal prve skupine obiskovalcev. V okviru dogodkov ob prazniku novogoriške mestne občine in Evropskega tedna mobilnosti je bilo namreč mogoče predčasno pokukati v zeleno oazo med Gorico in Novo Gorico, ki je bila dolga leta skrita očem javnosti. »Dobili smo nov javni prostor, nov park, ki bo v bodoče odprt od jutra do večera. V njem bo tudi kavarna, veliko zanimive urbane opreme, otroško igrišče ... Tako da bo to nov prostor za druženje in počitek,« našteva Kosovel.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava