Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Novogoriška potujoča knjižnica tudi v Bračan, Doberdob in Špeter

Bibliobus knjižnice Franceta Bevka bo obiskal otroke slovenske osnovne šole in vrtca

19. sep. 2019 | 8:21
Dark Theme

Potujoča knjižnica oz. bibliobus Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici bo v kratkem razveseljevala tudi otroke slovenske osnovne šole in vrtca v Bračanu. »Na prvi obisk gremo v petek, 11. oktobra. Obiskovali jih bomo v času kosila, med 13. in 15. uro. V Bračan bomo z bibliobusom odhajali enkrat mesečno, tako kot v Doberdob in Špeter,« z zadovoljstvom napoveduje direktorica novogoriške knjižnice, Irena Škvarč.

Dogovarjanja o razširitvi obiskov čez mejo še na tretjo osnovno šolo, so trajala nekaj časa, pravi Škvarčeva. Bibliobus je namreč zelo zaseden. »S težavo, a vseeno smo našli dodaten termin za obisk v Bračanu, tako da bomo na isti dan obiskali še šolo s slovenskim učnim jezikom v Doberdobu,« pravi direktorica in dodaja, da je odziv v Bračanu že sedaj zelo pozitiven, zato je prepričana, da bodo med 45 osnovnošolci in 29 vrtčevskimi otroki dobili številne nove bralce.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo