Torek, 19 november 2019
Iskanje

Od januarja bodo občinske jasli polno zasedene

Prošnje lahko starši oddajo do 30. novembra

Gorica |
10. nov. 2019 | 9:08
Dark Theme

Goriške občinske jasli so v letošnjem šolskem letu spet polno zasedene: z januarjem, ko bo prišlo do zamenjave in dodatnega dotoka malčkov, jih bodo napolnili prav do zadnjega kotička. V primerjavi z lanskim šolskim letom, pojasnjujejo na občinskem uradu za vzgojne dejavnosti in šolstvo, je v goriških jaslih letos okrog deset otrok več: število se giblje okrog 170.

Preko omenjenega urada, ki ima sedež v centru Lenassi, goriška občina neposredno upravlja tri jasli: Incantatempo na Drevoredu Virgilio in Scoprire e giocare v Ulici Max Fabiani, kjer je na voljo po 60 mest, ter jasli s slovenskim učnim jezikom Tika Taka v Ulici Rocca. Tu je na razpolago 25 mest. V obeh italijanskih jaslih, predvsem na Drevoredu Virgilio, lahko v izrednih primerih sprejmejo približno 15 odstotkov več otrok od »uradne« kapacitete, zato je v jaslih Incantatempo trenutno 68 otrok. V slovenskih jaslih, pojasnjujejo na omenjenem uradu, to ni mogoče zaradi prostorske stiske. Prošnje za obiskovanje jasli, ki jih starši vložijo na občinske urade do 30. aprila, pridejo v poštev za mesta od septembra dalje. Starši, ki otroke vpišejo v jasli od 1. junija do 30. novembra, pa se potegujejo za prosta mesta od januarja dalje. Trenutno, sporočajo iz pristojnega urada, je za januar na razpolago še pet mest. S temi bodo tudi dosegli najvišje možno število otrok.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo