Sreda, 22 januar 2020
Iskanje

Od januarja bodo občinske jasli polno zasedene

Prošnje lahko starši oddajo do 30. novembra

Gorica |
10. nov. 2019 | 9:08
Dark Theme

Goriške občinske jasli so v letošnjem šolskem letu spet polno zasedene: z januarjem, ko bo prišlo do zamenjave in dodatnega dotoka malčkov, jih bodo napolnili prav do zadnjega kotička. V primerjavi z lanskim šolskim letom, pojasnjujejo na občinskem uradu za vzgojne dejavnosti in šolstvo, je v goriških jaslih letos okrog deset otrok več: število se giblje okrog 170.

Preko omenjenega urada, ki ima sedež v centru Lenassi, goriška občina neposredno upravlja tri jasli: Incantatempo na Drevoredu Virgilio in Scoprire e giocare v Ulici Max Fabiani, kjer je na voljo po 60 mest, ter jasli s slovenskim učnim jezikom Tika Taka v Ulici Rocca. Tu je na razpolago 25 mest. V obeh italijanskih jaslih, predvsem na Drevoredu Virgilio, lahko v izrednih primerih sprejmejo približno 15 odstotkov več otrok od »uradne« kapacitete, zato je v jaslih Incantatempo trenutno 68 otrok. V slovenskih jaslih, pojasnjujejo na omenjenem uradu, to ni mogoče zaradi prostorske stiske. Prošnje za obiskovanje jasli, ki jih starši vložijo na občinske urade do 30. aprila, pridejo v poštev za mesta od septembra dalje. Starši, ki otroke vpišejo v jasli od 1. junija do 30. novembra, pa se potegujejo za prosta mesta od januarja dalje. Trenutno, sporočajo iz pristojnega urada, je za januar na razpolago še pet mest. S temi bodo tudi dosegli najvišje možno število otrok.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo