Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Prostovoljci ne gredo na oddih

Goriška nadškofijska Karitas neutrudno skrbi za potrebne pomoči

Gorica |
16. avg. 2019 | 9:27
Dark Theme

Čeprav se v poletnem času večini mudi na počitnice, je še vedno mogoče najti posameznike, ki neutrudno in vztrajno skrbijo za tiste, ki so potrebni pomoči. Tak je primer prostovoljcev goriške nadškofijske Karitas, ki vse leto pomagajo siromašnim in so jim za oporo v vsakdanjem življenju ‒ oskrbujejo jih s hrano, nudijo jim prenočišča ter jih vključujejo v svet dela. O tem smo se pogovorili z direktorjem goriške nadškofijske Karitas, duhovnikom Renatom Nucero. »Kot dobro vemo, je danes v Italiji vse manj priložnosti za delo. Tudi v Gorici je občutiti ta problem. Pomembno pa je, da se zavedamo, da se revščina ne kaže izključno v pomanjkanju denarja. Večkrat je osamljenost ‒ v vseh pomenskih odtenkih besede ‒ še najhujši nasprotnik, proti kateremu se je človek v življenju primoran boriti. Najpomembnejše je, da se človek zaveda težav bližnjega in da je z drugimi solidaren, da jim pomaga,« še pojasnjuje duhovnik Renato Nucera. Revnim z Goriškega pomagajo tudi kapucini: v menzi na Trgu sv. Frančiška v Gorici vsak dan nahranijo okrog 40 ljudi. Kapucinska menza skrbi v glavnem za revnejše domačine, za prebežnike pa pripravljajo hrano v Podturnu; s tamkajšnjo župnijo sodelujejo tudi prostovoljci iz Štandreža.

Več v četrtkovem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo