Torek, 25 junij 2024
Iskanje

Šest kandidatov s podporo šestih list

Volitve v Doberdobu, Sovodnjah in Števerjanu

16. apr. 2019 | 7:33
Dark Theme

Danes opoldne zapade rok za vložitev kandidatur za občinske volitve, ki bodo v nedeljo, 26. maja, v dvanajstih občinah goriške pokrajine. Novo upravo bodo dobili v Štarancanu, Gradišču, Turjaku, Sovodnjah, Fari, Koprivnem, Mošu, Šlovrencu, Doberdobu, Medei, Števerjanu in Dolenjah. V treh občinah s pretežno slovenskim prebivalstvom Doberdob, Sovodnje in Števerjan bo vsega skupaj šest županskih kandidatov, ki se bodo volivcem predstavili s podporo skupno šestih list.V Doberdobu se ponavlja dvoboj izpred petih let, saj se za župansko mesto ponovno potegujeta Fabio Vizintin (Občinska enotnost) in Aldo Jarc (Lista za Doberdob).

Podobno kot v Doberdobu se dvoboj izpred petih let ponavlja tudi v Števerjanu. Župansko kandidatko Franco Padovan podpira Slovenska skupnost, medtem ko je Joško Terpin kandidat Občinske enotnosti.

V Sovodnjah bodo volivci lahko izbirali med dvema županskima kandidatoma. S podporo Občinske enotnosti se volivcem predstavlja Luca Pisk, medtem ko lista Korenine in bodočnost podpira župansko kandidaturo Julijana Čavdka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava