Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Šest kandidatov s podporo šestih list

Volitve v Doberdobu, Sovodnjah in Števerjanu

16. apr. 2019 | 7:33
Dark Theme

Danes opoldne zapade rok za vložitev kandidatur za občinske volitve, ki bodo v nedeljo, 26. maja, v dvanajstih občinah goriške pokrajine. Novo upravo bodo dobili v Štarancanu, Gradišču, Turjaku, Sovodnjah, Fari, Koprivnem, Mošu, Šlovrencu, Doberdobu, Medei, Števerjanu in Dolenjah. V treh občinah s pretežno slovenskim prebivalstvom Doberdob, Sovodnje in Števerjan bo vsega skupaj šest županskih kandidatov, ki se bodo volivcem predstavili s podporo skupno šestih list.V Doberdobu se ponavlja dvoboj izpred petih let, saj se za župansko mesto ponovno potegujeta Fabio Vizintin (Občinska enotnost) in Aldo Jarc (Lista za Doberdob).

Podobno kot v Doberdobu se dvoboj izpred petih let ponavlja tudi v Števerjanu. Župansko kandidatko Franco Padovan podpira Slovenska skupnost, medtem ko je Joško Terpin kandidat Občinske enotnosti.

V Sovodnjah bodo volivci lahko izbirali med dvema županskima kandidatoma. S podporo Občinske enotnosti se volivcem predstavlja Luca Pisk, medtem ko lista Korenine in bodočnost podpira župansko kandidaturo Julijana Čavdka.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo