Sobota, 24 avgust 2019
Iskanje

Sovodenjski pustni »tour de force«

Člani in prijatelji Kulturnega društva Sovodnje se bodo letos odpravili na kar pet pustnih sprevodov

22. feb. 2019 | 10:25
Dark Theme

Sovodenjske pustarje čaka pravi tour de force. Člani in prijatelji Kulturnega društva Sovodnje se bodo letos odpravili na kar pet pustnih sprevodov, ki jim je treba dodati še tradicionalno koledovanje po domači vasi. Prvi sprevod jih v nedeljo, 24. februarja, čaka v Gorici; v soboto, 2. marca, bo na vrsti Kraški pust na Opčinah, v nedeljo, 3. marca, se bodo seveda udeležili pustnega sprevoda društva Karnival po osrednji sovodenjski ulici.

V ponedeljek, 4. marca, bo čas za koledovanje po vasi, medtem ko bodo v torek, 5. marca, sodelovali še na tržiškem pustu, ki velja za največji pustni dogodek v goriški pokrajini. Po tržiškem sprevodu se bodo sovodenjski pustarji lahko malce oddahnili, saj jih zadnja povorka čaka sredi poletja, ko bo na sporedu poletno pustovanje v Gradežu.

Ob sovodenjskem vozu bo sicer rajalo petdeset pustarjev, ki jim gre prišteti še enajst otrok. Gradnja voza v zadnjih dneh poteka s polno paro; v zadnjih letih so si pustni mojstri nabrali kar nekaj izkušenj, tako da so vozovi Kulturnega društva Sovodnje iz leta v leto lepši.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo