Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Stekel promet po obnovljenem odseku

Po obnovi Štradalte naj bi Prvomajsko ulico zaprli 23. marca

12. mar. 2020 | 7:02
Dark Theme

Zaključila se je obnova Štradalte med križiščem s Potjo na Roje in železniškim podvozom pri Sovodnjah. Cesto so ponovno odprli v sredo; seveda je za zdaj prometa precej malo zaradi omejitev, ki so posledica ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa.Včeraj je po prenovljenem odseku med križiščem s Potjo na Roje in sovodenjskim železniškim podvozom poskusno zapeljal avtobus prevoznega podjetja APT, saj bo po Štradalti speljan avtobusni promet, ko bodo zaprli Prvomajsko ulico v Sovodnjah. Zapora osrednje vaške ulice bo predvidoma stopila v veljavo v ponedeljek, 23. marca, vendar spričo izrednih razmer, ki veljajo v celi državi, tega še ni mogoče stoodstotno potrditi.Gradbeno podjetje ICI COOP trenutno zaključuje z nameščanjem kanalizacijskih cevi na prvem odseku Štradalte, če se proti Sovodnjam zapeljemo z državne ceste št. 55. Gradbeno podjetje si seveda prizadeva, da bi z gradnjo kanalizacije na prvem odseku Štradalte končalo čim prej, po drugi strani se mora tudi samo soočati z omejitvami, ki mu povzročajo vrsto težav.

Sovodenjski župan Luca Pisk in občinska odbornica Alenka Florenin pozorno spremljata nadaljevanje gradbenih del. Prihodnji teden bo jasno, ali bo lahko zapora stopila v veljavo, 23. marca, drugače jo bodo morali odložiti na kasnejši datum. Zaporo Prvomajske ulice bo kakorkoli spremljala vrsta sprememb v prometnem režimu, ki jih bodo občinski upravitelji pred njeno uvedbo sporočili občanom občanom preko občinske spletne strani in medijev. Gradbena dela v Prvomajski ulici bodo trajala šest mesecev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo