Sreda, 12 avgust 2020
Iskanje

V knjigi priznanih italijanskih gostiln tudi recepti Lokande Devetak

Založba Gambero Rosso je izdala novo publikacijo o združenju Premiate trattorie italiane

Vrh |
13. jul. 2020 | 7:33
Dark Theme

Z jedmi lahko pripovedujemo zgodovino in tradicije določenega prostora, še posebno, če jih pripravljajo gostinci z dolgim družinskim izročilom: tega se zavedajo članice naveze priznanih gostiln Premiate trattorie italiane, ki so junija pri založniški hiši Gambero Rosso izdale novo knjigo, v kateri se bralcem predstavlja tudi Lokanda Devetak z Vrha.

Naveza Premiate trattorie italiane je nastala leta 2012 na pobudo gostiln, ki jih je v letih nagradila založniška hiša Gambero Rosso. Ideja za navezo se je sicer rodila že prej oz. leta 2007, ko so se nekateri gostinci angažirali, da bi ustvarili združenje gostinskih obratov, s pomočjo katerega bi promovirali lokalne jedi tudi drugod po italijanskem prostoru. Ustanovitelji naveze so štiri družinske gostilne: Caffè la Crepa (Isola Dovarese, Cremona), La Brinca (Campo di Ne, Genova), Amerigo 1934 (Savigno, Bologna) in Lokanda Devetak, ki obratuje na Vrhu že od leta 1870. »Naveza je nastala z namenom, da bi lokalno kuhinjo spoznali tudi ljudje izven našega prostora: poslanstvo združenja je torej to, da promoviramo najrazličnejše krajevne tradicionalne recepte. V ta namen organiziramo seminarje, sejme, skupne večere, nazadnje pa je nastala še knjiga,« pojasnjuje Avguštin Devetak, eden izmed članov odbora.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo