Petek, 18 september 2020
Iskanje

V Novi Gorici bo novi župan Klemen Miklavič

V drugem krogu lokalnih volitev je Klemen Miklavič s 51,61 odstotki zbranih glasov premagal dosedanjega župana Mateja Arčona

2. dec. 2018 | 21:43
Dark Theme

Klemen Miklavič je novi župan Nove Gorice Novogoriški volivci so se danes odločili za spremembo. V drugem krogu lokalnih volitev Klemen Miklavič s 51,61 odstotki zbranih glasov premagal dosedanjega župana Mateja Arčona, ki je zbral 48,39 odstotkov glasov. Rezultati so še neuradni. V štabu gibanja Goriška.si, iz katerega izhaja novi župan Klemen Miklavič, so potem, ko o zmagi ni bilo več dvoma, s pesmijo, zastavami in vzklikanjem bučno proslavili zmago. »Kot kaže smo z ljudmi vzpostavili vez zaupanja. Tako kažejo tudi rezultati. Kljub temu, da so tesni, začenjamo novo zgodbo v naših krajih. Prvič se je namreč zgodilo, da so se občani s svojo listo kolektivno ponudili volivcem in zmagali na volitvah,« je povedal Miklavič. Lista Goriška.si ima v mestnem svetu četrtino sedežev. »Priznati moram, da sem pričakoval zmago,« je včeraj po volilnem izidu za Primorski dnevnik povedal vidno razočarani Arčon in obenem napovedal umik iz lokalne politike. O izidih drugega kroga lokalnih volitev na Goriškem bomo podrobneje poročali v torkovi številki Primorskega dnevnika.(km)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo