Ponedeljek, 13 maj 2024
Iskanje

V požaru v Anhovem umrla 53-letna ženska

Zagorela je stanovanjska hiša

Anhovo |
27. okt. 2021 | 10:26
Dark Theme

V Anhovem pri Kanalu je sinoči (v torek zvečer) zagorela stanovanjska hiša. Gasilci so objekt, ki ga je ogenj zelo poškodoval, pogasili in požarišče pregledali s termovizijsko kamero. V požaru je umrla 53-letna ženska, druga starejša ženska se je uspela rešiti, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Po navedbah novogoriške policije se je z ognjenimi zublji spopadlo 20 ljudi. Ogenj, ki se je iz notranjosti objekta razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše, je objekt zelo poškodoval. Med gašenjem so gasilci na hodniku v prvem nadstropju stanovanjske hiše tik ob stopnicah našli zoglenelo žensko truplo.

Na kraju je bila tudi zdravnica Zdravstvenega doma Nova Gorica, ki je v nadaljevanju odredila sanitarno obdukcijo pokojne, ta pa bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Glede na okoliščine najdbe in sedanje ugotovitve policija ne izključuje možnosti, da je v požaru umrla 53-letna ženska.

Drugi starejši ženski, ki je mama umrle, se je iz gorečega objekta uspelo rešiti in pri tem ni bila poškodovana.

Okoliščine požara s smrtno žrtvijo policija v tem trenutku še preiskuje, zato drugih podrobnosti v tej fazi policijske preiskave širši javnosti še ne morejo posredovati. Po doslej zbranih podatkih policija ni zaznala elementov kaznivega dejanja.

O vseh ugotovljenih dejstvih bodo novogoriški kriminalisti obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava