Četrtek, 09 december 2021
Iskanje

V Tržiču prirejajo tečaje gradbeništva

Na voljo bodo od poletja, potekali bodo v jutranjih urah

19. apr. 2021 | 10:08
Dark Theme

V tržiškem mladinskem centru na Drevoredu San Marco bodo poleti v jutranjih urah gostili »zidarsko šolo«. Občinska uprava bo namreč dala v brezplačno uporabo prostore središča organizatorjem tečajev, katerih cilj je usposabljanje gradbenih delavcev. Razne olajšave za energetsko in potresno obnovo stavb so namreč v zadnjih časih močno pospešile povpraševanje po gradbenih storitvah, podjetjem pa primanjkuje zidarjev, mizarjev, izdelovalcev oken in drugih figur. Poklicno usposabljanje je torej osrednjega pomena. V ta namen Evropska unija preko dežel financira veliko projektov: sredstva prejemajo gradbeniški skladi.

Na tržiški občini so se v prejšnjih dneh srečali odbornik za proizvodne dejavnosti Antonio Garritani, direktorica goriške gradbene šole Formedil Giulia Castellan in direktor tržaške gradbene šole Edilmaster, Walter Lorenzi. Direktorja sta se namreč obrnila na tržiško občinsko upravo s ciljem, da bi našla primerne prostore. Poklicno usposabljanje bo lahko ponudilo nove možnosti tudi ljudem, ki so zaradi pandemične krize ostali brez zaposlitve: z usvajanjem novih kompetenc bodo lahko poiskali novo delovno mesto v sektorju, ki doživlja močan razvoj. Predsednica goriške šole Formedil je poudarila, da so delovna zaščita in pogodbene razmere v gradbenem sektorju precej boljše kot drugje. Povpraševanja po teh figurah je toliko, je poudaril predstavnik šole Edilmaster, da nekateri tečajniki dobijo zaposlitev pred zaključkom šolanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo