Torek, 23 julij 2024
Iskanje

V Verdiju javno srečanje z Aleksandrom Gadžijevom

Pogovor z njim bo vodil novinar Alex Pessotto

Gorica |
14. feb. 2022 | 17:14
Dark Theme

Priložnost, da bolje spoznamo ne le pianista, temveč tudi osebo. V tej luči bi lahko interpretirali intervju z vrhunskim goriškim glasbenikom Aleksandrom Gadžijevom, ki bo v petek, 18. februarja, ob 18. uri v mali dvorani gledališča Verdi v Gorici. Mladega virtuoza bo intervjuval novinar Alex Pessotto, Gadžijev pa bo predstavil tudi svojo izkušnjo na 18. Chopinovem klavirskem tekmovanju v Varšavi, kjer se je uvrstil na drugo mesto in prejel posebno priznanje za najboljšo izvedbo sonate.

Javno srečanje v gledališču Verdi prirejata goriška občina v sodelovanju z združenjem Gorizia spettacoli. Občinski odbornik za kulturo Fabrizio Oreti je poudaril, da se z uspehi Gadžijeva širi tudi ime Gorice. Sam Aleksander Gadžijev je povedal, da želi vse bolj pokazati, da je poklic glasbenika nekaj povsem realnega, enakovrednega drugim poklicem. »Dovoljuje ti, da potuješ, da spoznavaš druge kulturne sredine preko njihovih glasb, seveda pa zahteva tudi veliko požrtvovalnosti,« je povedal. Dodal je, da je pomembno priklicati tudi v Gorico »dobro glasbo«, saj tu že obstajajo pomembne tradicije, vezane na primer na zborovsko glasbo. Izrazil je željo, da bi se glasbena kultura v mestu le še širila.

Predsednik združenja Gorizia spettacoli Mauro Fontanini je še povedal, da je poleg izjemnih glasbenih sposobnosti Gadžijev predvsem spontana, skromna in preprosta oseba. »Beethovna zna razložiti izobraženemu profesorju na konzervatoriju kot tudi popolnemu nepoznavalcu glasbe, kot sem sam,« je povedal Fontanini. Za udeležbo na petkovem srečanju je potrebno poslati elektronsko sporočilo na naslov info.teatroverdigorizia@gmail.com do petka, 18. februarja, opoldne.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava