Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Začetek poletnih razprodaj brez večernega nakupovanja

V Gorici so se odrekli skupni akciji »noči razprodaj«

Gorica |
3. jul. 2021 | 11:46
Dark Theme

Goriško združenje trgovcev Confcommercio se je letos odločilo, da ne priredi običajne skupne akcije ob začetku sezonskih razprodaj. Trgovine so navadno ob tej priložnosti podaljšale odpiralni čas in v mestnem središču priredile najrazličnejše dejavnosti za mlajše in starejše, tokrat pa bo za animacijo poskrbela le goriška občina, medtem ko prave »noči razprodaj« ne bo. Odločitev o podaljšanem odprtju je tako prepuščena posameznikom. Goriški trgovci vsekakor optimistično gledajo na današnji dan, ko se kot v ostalih mestih Furlanije - Julijske krajine začenjajo razprodaje tekstila in obutve, saj – kot pravijo – zaupajo krajevnim strankam.

Odločitev, da za razliko od Trsta in Tržiča ne bodo organizirali t.i. »noči razprodaj«, sta narekovali koronavirusna situacija, ki odsvetuje zbiranje velikega števila ljudi, ter želja po zmanjšanju stroškov za organizacijo dejavnosti. »Krizna situacija se bo še zavlačevala, treba je biti previdni, saj se še nismo rešili kovidne more,« poudarja pokrajinski predsednik združenja Confcommercio Gianluca Madriz in izpostavlja, da se bo realno stanje trgovskih obratov v mestu pokazalo šele ob ukinitvi ekonomske pomoči, ki jo trgovci dobivajo od države.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo